Edhe pse eshte nje vend me zhvillim te shpejte, shumica e teknologjive dhe e njohurive ne Shqiperi eshte e ardhur nga jashte. Zhvillimi i njohurive te brendeshme mbi teknologjine, eshte nje nga sfidat me te rendesishme me te cilen CCS po ballafaqohet. Ne perpiqemi qe te jemi gjithmone ne nje linje me tregun, duke konsideruar dhe analizuar globalizimin dhe rritjen e shpjete te te gjitha drejtimeve te tij.

Shumica e zgjidhjeve qe ne ofrojme jane rezultat i nje bashkepunimi te forte dhe te ngushte me te gjithe partenret tane nderkombetare. Per kompetencat dhe njohurite te cilat nuk egzistojne akoma ne Shqiperi, ne perpiqemi qe te seleksionojme ne menyre te kujdeshme partnere te kualifikuar ne bashkepunim me te cilet ne perpiqemi qe te plotesojme kete boshllek qe egziston ne fushen e teknologjise dhe zgjidhjeve informatike.

Ne besojme ne faktin qe Shqiperia tashme e ka pergatitur rrugen drejt nje aspekti aq te gjere dhe te madh sic eshte Informacioni Teknollogjik dhe nuk ka nevoje qe te shpike ate qe te tjeret kane bere ne vend te saj por, duke perdorur teknologjite me te fundit, Biznesi dhe tregu Shqipetar mund te perfitoje plotesisht nga eksperienca e te tjereve. Duke patur mardhenie dhe nje bashkepunim te forte me partnere te mirenjohur nderkombetare, ne besojme qe te gjithe eksperiencen, njohurine dhe afetsine e tyre ne kete fushe mund ta perxjellim dhe ta shperndajme ne te gjithe ata persona dhe sidoms breza te rinj te cilet kane deshire te shtojne njohurite e tyre mbi Informacionin Teknologjik. Lista e meposhte klasifikon shoqerite IT me te rendesishme me te cilat ne bashkepunojme me qellim mbeshtetjen, sigurimin dhe integrimin e tyre.